Wilma Knol
06 235 48 418
Notenhof 30
6641 JV Beuningen
home
/
Over mij

Over mij

Waar ik in geloof

Veel van mijn klanten willen graag dat hun medewerkers meer verantwoordelijkheid nemen. Waar ik in geloof is dat dit start met het centraal stellen van de mens en zijn talent. Door hier de nadruk op te leggen voelen mensen zich gezien en gewaardeerd. Door het meer inzetten van hun talenten geeft dit medewerkers zelfvertrouwen en meer vertrouwen in elkaar waardoor ook conflicten worden aangegaan. De onderlinge betrokkenheid en verbinding neemt toe en daarmee het nemen van verantwoordelijkheid. En dat heb ik zelf zo ervaren.


In het begin van mijn loopbaan heb ik veel verschillende banen gehad. Ik wilde graag werken en dat lukte altijd, of het werk nu bij mij paste of niet. Met mijn talenten was ik helemaal niet bezig. Mijn vertrouwen kwam voort uit het feit dat ik altijd een baan had. Maar nooit voelde ik mij echt verantwoordelijk voor of verbonden met die organisatie. Dit veranderde toen ik weer ben gaan studeren.

In een van mijn banen had ik ooit een training gegeven en dat vond ik zo leuk dat dit mij heeft doen besluiten om de studie Learning & Development in organisations te gaan doen. Dit was een schot in de roos. Ik kreeg steeds meer inzicht in mijn talenten en het feit dat ik veel meer kon dan ik zelf had gedacht. 

Tijdens mijn master Human and organisational behavior heb ik ervaren wat een veilige leeromgeving betekent. Hierdoor was ik in staat paradigma's los te laten en met een meer open vizier de wereld in te kijken. 

Dit alles gaf mij zoveel zelfvertrouwen dat ik steeds meer verantwoordelijkheid ben gaan nemen om te doen waar ik goed in ben. En dus los te laten waar ik minder goed in ben. En dat is ook een hele kunst! Door dit steeds meer te doen voelde ik mij meer verbonden met de mensen en de organisaties waarin ik werkte.

In mijn laatste banen heb ik dit ook gedaan. Ik heb bewust de talenten van studenten, collega's, werkbegeleiders en leerlingen centraal gesteld. En ook hier heb ik gezien dat dit leidde tot meer (zelf)vertrouwen en verbinding. En hierdoor meer verantwoordelijkheid durven nemen. Het werkt dus niet alleen voor mij maar is universeel. 

Voor mij begint het nemen van meer verantwoordelijkheid dus altijd bij het inzicht hebben in eigen talenten van individu en/of team. 

Je hebt nu een indruk gekregen over waar ik in geloof bij het ontwikkelen van mensen in hun werk. Wil je meer weten over mijn achtergrond en werkervaring klik dan door naar mijn LinkedIn profiel.

Nog niet gevonden wat je zocht?
Bekijk de veelgestelde vragen of bel 06 235 48 418.
ga terug omhoog
HRD advies \ coaching & training
Contact
Notenhof 30, 6641 JV Beuningen
‭(06) 23 54 84 18
mail@wilmaknol.nl
www.wilmaknol.nl
Sitemap
voorwaarden
Volg mij op social media
Realisatie
Website gerealiseerd door Sitereaise
Siteraise